ICT-ALMELO

Niveau 4

Twee richtingen

Wanneer je een niveau 4 opleiding doet kun je kiezen uit twee verschillende opleidingen:

  • Software developer: je leert in verschillende talen te programmeren.
  • Expert IT Systems and devices: je leert netwerken in te richten, te beheren en te beveiligen op verschillende platformen, databases te ontwikkelen en te beheren en de basis van programmeren.

Onderstaand verslag is gemaakt door twee studenten niveau 4:

Niveau 4
Door Nienke van Hes en Mark Plas

__________________________________

Wij vinden de opleiding erg leuk, omdat het erg leerzaam en gezellig is. We hebben vakken zoals DCC Server(Datacommunicatie/Cisco), Nederlands, Engels, Netwerkbeveiliging, Linux en BBB. BBB is een groot project, waarbij je in een groep leert omgaan met het opstellen van een plan van aanpak en deze ook uit te voeren.

Het doel van BBB is om in groepsverband een compleet werkend netwerk op te leveren. De benodigde voorzieningen om dit te realiseren zijn aanwezig.
Het vak Linux is ook erg leuk, De taakkaarten zijn erg duidelijk en je krijgt ook voldoende uitleg van de leraar. Ook al ben je niet bekend met Linux, we zijn er van overtuigd dat je het erg leuk gaat vinden.
Netwerkbeveiliging is een interessante les; je leert hier erg veel over het beveiligen van je computer/netwerk. ook krijg je tips en tricks wat je kunt doen als iets niet goed is beveiligd.
DCC is een leuk vak als je hier aanleg voor hebt en je er zelf ook in bent geïnteresseerd. Het bestaat veel uit theorie. Ook wordt hier gewerkt met het programma packettracer.

Project lokaal Botters Boten Bouw