ICT-ALMELO

Niveau 4

Drie richtingen

Wanneer je een niveau 4 opleiding doet kun je kiezen uit drie verschillende opleidingen:

  • Applicatie Ontwikkeling, specialisten opleiding, je leert in verschillende talen programmeren
  • Netwerk Beheer, specialisten opleiding, je leert netwerken inrichten, beheren en beveiligen op verschillende platformen
  • ICT Beheer, breedte opleiding, je duikt in beide bovenstaande opleidingen maar minder diepgaand

Onderstaand verslag is gemaakt door twee niveau 4 studenten Netwerkbeheer:

Niveau 4 Netwerk Beheer
Door Nienke van Hes en Mark Plas

__________________________________

Wij vinden de opleiding erg leuk, omdat het erg leerzaam en gezellig is. We hebben vakken zoals Wiskunde, DCC Server(Datacommunicatie/Cisco), Nederlands, Engels, Netwerk beveiliging, Linux en BBB. BBB is een groot project waarbij je in een groep leert omgaan met het opstellen van een plan van aanpak en deze ook uit te voeren.

Het doel van BBB is om in groepsverband een compleet werkend netwerk op te leveren. De benodigde voorzieningen om dit te realiseeren zijn aanwezig.
Het vak Linux is ook erg leuk, De taakkaarten zijn erg duidelijk en je krijgt ook voldoende uitleg van de leraar. Ook al ben je niet bekend met Linux, we zijn er van overtuigd dat je het erg leuk gaat vinden.
Netwerk beveiliging is een interesante les, je leert hier erg veel over het beveiligen van je computer/netwerk. ook krijg je tips en tricks wat je kunt doen als iets niet goed is beveiligd.
DCC is een leuke vak, als je hier aanleg voor hebt en je er zelf ook in bent geintereseerd. Het bestaat veel uit theorie. Ook wordt hier gewerkt met het programma packettracer.

Project lokaal Botters Boten Bouw